Тел: (0627) 44-30-26

Соледарская общеобразовательная школа I-III ступеней №13

Казковий світ «Соляної симфонії» - 24 Января 2014

Казковий світ «Соляної симфонії»

24 січня цього року школярі 5-В класу Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 разом зі своїм класним керівником Альоною Семиряд мали можливість здійснити екскурсію до спелеосанаторію «Соляна симфонія», який знаходиться на глибині 300 метрів під землею у соляній шахті, де проходять лікування багато людей з усього світу, хворих на бронхіальну астму.
Після нетривалого спуску в шахту дітей першим зустрів добрий Шубін, вирізаний із соляної глиби. Вважається, що цей міфічний персонаж оберігає шахтарів від небезпеки та допомагає їм у їхній нелегкій праці.
Крім того, учні змогли побачити символ Донеччини – пальму Мерцалова, яка також виготовлена із солі. Екскурсовод розповів школярам багато цікавих шахтарських легенд, пов’язаних з різними вигаданими персонажами, соляні фігури яких приємно вразили дітей.
Ще однією дивовижею для школярів стала гра у футбол на справжньому футбольному полі, розташованому в соляній камері під землею. Тут учні веселилися, бігали та робили дихальну гімнастику.
Після підняття на поверхню діти були сповнені яскравих вражень та позитивних емоцій, а цікаві фотографії залишаться їм на довгу згадку про неймовірну подорож у світ соляної казки.
24.01.2014 Автор: Лотохова Л.С. | просмотров 607